Om festivalen

Vesterbro Teaterfestival er fem dage med gratis teater og drama; fem dage med det bedste fra Vesterbros scenekunstmiljø til glæde for bydelen (og omegns) borgere, de lokale skoler, børn, unge og deres voksne. Vesterbros teatre, scenekunstnere, kulturildsjæle og spillesteder går sammen om at præsentere en bred vifte af forrygende forestillinger og workshops.

Bag festivalen
Vesterbro Teaterfestival arrangeres af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus og Teatret Zeppelin i samarbejde med det lokale kultur- og scenekunstmiljø på Vesterbro. I 2017 er følgende med: Teaterbutikken, Det Fortællende Teater, Forsøgsstationen, Teater AstaBasta, Teater Patrasket, TigertræninguKirke og BestTellers.

Festivalen er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.

Årets plakat og trykte program (2018) er designet af Zofia Zelazny
Sidste års plakat (2017) er designet af Gustav Pontoppidan.

Uddybende beskrivelse af festivalen
Vesterbro Teaterfestival er for børn, unge og familier med en stærk lokalforankring på Vesterbro. Alle aktiviteter og forestillinger er gratis for publikum. Forestillinger og workshops i dagstimerne på hverdage er fortrinsvis for de lokale skoler og børneinstitutioner, mens weekendens program er for familier.

vtf2016-graDet er et vigtigt mål for festivalsekretariatet, at festivalen er gratis. Det skal være nemt for alle at få adgang til den kunst og kultur, Vesterbros teatre har at byde på. Et andet mål er at skabe et stærkt netværk mellem de lokale kulturinstitutioner på Vesterbro, som bidrager til stærkere sammenhold mellem institutionerne og styrker deres tilhørsforhold til bydelen.

Ambitionen er, at festivalen vedbliver med at være en årligt tilbagevendende begivenhed. Siden det første år i 2014 er kendskabet til festivalen vokset, hvilket vi i 2015 og 2016 først og fremmest oplevede i form af stigende efterspørgsel fra både skole- og familiepublikummet. De festivalskabende institutioner rykkede ligeledes tættere på i hinanden i samarbejdet om at få festivalen op at stå. Festivalen har siden begyndelsen bevist, at der bakkes bredt op om det lokale scenekunstmiljø.
Festivalsekretariatet udgøres af Kulturanstalten og Teatret Zeppelin, som står i spidsen for gruppen af aktører fra Vesterbros teaterscene og koordinerer festivalen i fællesskab med disse.

vtf2015-afuk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: